Використання ІКТ на уроках біології

Освітній процес у сучасній школі просто неможливий без використання інформаційно-комунікаційних технологій навчання. Особливо це актуально в умовах воєнного часу, коли не завжди є можливість для очного навчання учнів.

Які ІКТ є найбільш ефективними? Як використовувати ґаджети учнів на уроках біології? Як зацікавити школярів біологією за допомогою цифрових технологій?

На відкритому занятті з методики навчання біології, яке провела для здобувачів вищої освіти ІІІ курсу освітньої програми «Середня освіта (Природничі науки)» методистка Обласного наукового ліцею м. Рівне, вчителька біології, кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри природничих наук з методиками навчання РДГУ Оксана Василівна ПОПЕЛЬНИЦЬКА, було розглянуто низку питань, які стосуються використанню ІКТ у навчанні біології. Здобувачі ознайомилися з перевагами та недоліками ІКТ на уроках біології, з’ясували специфіку застосування таких онлайн-платформ і сервісів, як Google Forms, Kahoot, Quizizz, Quizlet, LearningApps.org, Classtime та ін.

Щиро дякуємо Оксані Василівні за професіоналізм у проведенні заняття та цінний методичний матеріал, який майбутні вчителі природничих наук, фізики, хімії та біології зможуть використовувати у своїй майбутній педагогічній діяльності!

Навіть в умовах війни продовжуємо формувати творчого вчителя нового покоління.

Разом до Перемоги!