Новини та події

Хімічні читання у Полтаві

13–14 березня 2024 р. на кафедрі хімії та методики викладання хімії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбулася щорічна Міжнародна науково-практична конференція «ХVIІ Менделєєвські читання (ХVІІ Полтавські хімічні читання)».

У конференції взяли участь завідувачка кафедри природничих наук з методиками навчання Наталія ГРИЦАЙ та магістрантка освітньої програми "Середня освіта (Природничі науки)" Надія МАКСИМЧУК.

Лікарські рослини навколо нас

12 березня 2024 року здобувачі вищої освіти зі спеціальності 014 Середня освіта "Природничі науки" разом зі своїми кураторами відвідали виставку-презентацію "Лікарські рослини навколо нас", яку підготували і провели працівники наукової бібліотеки РДГУ. Висловлюємо подяку організаторам заходу за цікаву та змістовну інформацію про лікарські рослини та їх властивості, а також про життя та діяльність на території Рівненської області відомого травника, священника та педагогога Михайла Андрійовича Носаля, який все свідоме життя вивчав рослини та їх цілющі властивості.

Академічна мобільність у дії

У лютому 2024 року розпочалася реалізація програми академічної мобільності між Рівненським державним гуманітарним університетом і Глухівським національним педагогічним університетом імені Олександра Довженка.

Здобувачі вищої освіти ГНПУ вибрали для вивчення навчальну дисципліну "Методика навчання природознавства" освітньої програми "Середня освіта (Природничі науки)" першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, яку викладає завідувачка кафедри природничих наук з методиками навчання РДГУ докторка педагогічних наук, професорка Грицай Наталія Богданівна.

Французький досвід природничої освіти

Завідувачка кафедри проф. Грицай Н.Б. виступила на курсах підвищення кваліфікації вчителів з теми "Використання французького досвіду у навчанні природничих предметів".

Дослідження космічного простору в інтересах людства

10 листопада 2023 року на кафедрі природничих наук з методиками навчання відбувся семінар з дисципліни "Землезнавство" на тему "Дослідження космічного простору в інтересах людства" під керівництвом доцента Демчука Василя Володимировича. 
Здобувачі вищої освіти зі спеціальності "Середня освіта (Природничі науки)" групи СПН-31 психолого-природничого факультету РДГУ підготували доповіді та презентували їх. 

Формування інклюзивної компетентності здобувачів вищої освіти

8 листопада 2023 року в межах діяльності Відкритого міжуніверситетського лекторію «Професійно-методична підготовка педагога з проблем природничої освіти» (Тернопіль - Рівне - Суми) була проведена гостьова лекція з теми "Додаткова підтримка (Scaffolding) під час інклюзивного навчання: асистування та корекційно-розвивальні вправи".

Сторінки