Природнича освіта і наука для сталого розвитку України: проблеми і перспективи

25 жовтня 2023 року відзначають День сталого розвитку. Саме цій даті було приурочено IV Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Природнича освіта і наука для сталого розвитку України: проблеми і перспективи», проведену на базі Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка. У конференції взяли участь 206 учасників із 24 закладів вищої освіти, 8 науково-дослідних і природоохоронних установ, 4 закладів фахової передвищої освіти, 8 закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Рівненський державний гуманітарний університет був співорганізатором цієї наукової події і представив низку цікавих доповідей викладачів і здобувачів вищої освіти психолого-природничого факультету, зокрема магістранти освітній програм "Середня освіта (Природничі науки)" та "Середня освіта (Біологія та здоров'я людини)".

З вітальним словом до учасників конференції звернувся доктор психологічних наук, професор, декан психолого-природничого факультету Віталій ПАВЕЛКІВ і побажав творчих успіхів та плідної роботи.

На пленарному засіданні виступила докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри природничих наук з методиками навчання Наталія ГРИЦАЙ, яка розповіла про особливості використання французького досвіду в природничій освіті Україні.

Актуальними були доповіді про оновлення змісту й методик навчання предметів природничої освітньої галузі в НУШ, реформу загальної середньої освіти в умовах воєнного стану, роботу регіонального ландшафтного парку «Сеймський» з формування екологічної свідомості молоді тощо.

Щиро вдячні нашим колегам з ГНПУ ім. О. Довженка за тісну співпрацю у напрямі вдосконалення природничої освіти!

Відеозапис конференції