Інклюзивна освіта в базовій середній школі

Інклюзивна компетентність є надзвичайно важливою для сучасних вчителів закладів загальної середньої освіти. Саме тому під час підготовки здобувачів вищої освіти - майбутніх педагогів - потрібно звертати особливу увагу на її формування та розвиток.

На запрошення колег з Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка в межах проєкту факультету природничої і фізико-математичної освіти "Дізнайтеся від професіонала" викладачі та студенти психолого-природничого факультету Рівненського державного гуманітарного університету спеціальностей 014.15 Середня освіта (Природничі науки) та 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини) денної і заочної форм навчання відвідали гостьову лекцію "Інклюзивна освіта у базовій школі".

Спікерка Ольга МІРОШНИКОВА, заступниця директора школи І-ІІІ ступенів 294 Деснянського району міста Києва, тренерка НУШ, методистка центру професійного розвитку педагогічних працівників Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, методистка відділу змісту освіти Інституту розвитку освіти, детально розповіла про інклюзивне навчання природничих предметів у базовій школі, адаптацію та модифікацію навчальних програм для учнів з особливими освітніми потребами, специфіку роботи асистента вчителя та розкрила багато інших питань інклюзивної освіти.

Щиро дякуємо колегам з ГНПУ за організацію зустрічі, яка була дуже корисною для майбутніх учителів природничих предметів!

Вдячні за співпрацю та спільні проєкти!