Використання ШІ як інструмента для формування дослідницької компетентності здобувачів освіти в природничих науках

Сьогодні, в День вчителя біології, кандидатка біологічних наук, методистка Обласного наукового ліцею в м. Рівне, керівниця гуртка "Зоологія" РМАНУМ, доцентка кафедри природничих наук з методиками навчання психолого-природничого факультету Рівненського державного гуманітарного університету Оксана ПОПЕЛЬНИЦЬКА провела майстер-клас з теми “Використання штучного інтелекту як інструмента для формування дослідницької компетентності здобувачів освіти в природничих науках: можливості, виклики та перспективи”.

Здобувачі вищої освіти спеціальності 014.15 Середня освіта (Природничі науки) мали змогу ознайомитися з історією розвитку штучного інтелекту, дізнатися про переваги та недоліки виконання завдань за його допомогою.

Пані Оксана проаналізувала опитування учнів і вчителів щодо використання штучного інтелекту, розповіла про найпоширенішими програмами ШІ та окреслила перспективи розвитку штучного інтелекту в майбутньому.  

Щиро вдячні Оксані Василівні за ґрунтовний аналіз проблеми, детальні пояснення, цінні зауваження та рекомендації майбутнім педагогам!