Кафедра природничих наук взяла участь у Науковому пікніку. Під час заходу учасники ознайомилися з особливостями накопичення нітратів у продуктах харчування, допустимими добовими нормами нітратів для людини, симптомами отруєнь, а також захворюваннями, які спричиняє тривале споживання овочів, фруктів і забрудненої води.
Здобувачі вищої освіти мали можливість перевірити правила візуального розпізнавання присутності нітратів овочах та фруктах. Також під час заходу вони самостійно визначали вміст нітратів у продуктах харчування. Перевищення нормативів виявили у картоплі, редисці та качані капусти.
Цікавою та пізнавальною була інформація про види переробки та використання овочів і фруктів, які містять підвищені концентрації нітратів.
Дякуємо учасникам за активну участь, а доц. Ірині СУХОДОЛЬСЬКІЙ та ст. викл. Ользі ЯКУТІ - за проведення такого цікавого наукового пікніка!