"Методичні основи формування інтегрованого курсу "Природничі науки"

Сьогодні, 26.04.2022 року, викладачі кафедри природничих наук з методиками навчання та здобувачі освітніх програм "Середня освіта (Природничі науки)" і "Середня освіта (Біологія та здоров'я людини)" психолого-природничого факультету Рівненського державного гуманітарного університету побували на дуже цікавому семінарі з теми "Методичні основи формування інтегрованого курсу "Природничі науки". Нова українська школа (5-6 клас). Особливості та етапи впровадження", який провела кандидат педагогічних наук, доцент Оксана ІВАНЦІВ (Волинський національний університет імені Лесі Українки).

Оксана Ярославівна розповіла про передумови впровадження інтегрованого курсу "Природничі науки" в Новій українській школі, його зміст та відмінності від окремих природничих предметів, пояснила, у чому сутність природничої компетентності та як її сформувати, проаналізувала досвід природничої освіти в зарубіжних країнах, окреслила власне бачення щодо перспектив вивчення інтегрованого курсу "Природничі науки" в закладах загальної середньої освіти та актуальності спеціальності 014.15 Середня освіта (Природничі науки) в закладах вищої освіти.

Щиро вдячні Оксані Ярославівні за глибокий аналіз проблеми розвитку природничої освіти, цікаві матеріали та позитив! Бажаємо творчих успіхів!

Чекаємо на наступні зустрічі! Разом до Перемоги!